Vragen uit de praktijk bij wasmachine reparatie Amsterdam

Vraag aan wasmachine reparatie Amsterdam: Kan je schoenen thuis in de wasmachine wassen?

Het idee om je schoenen thuis in de wasmachine te wassen, is niet altijd een goed idee geweest. Oudere modellen waren minder geavanceerd dan de huidige wasmachines en daardoor niet geschikt voor dingen als schoenen.

Gelukkig bieden de wasmachines van vandaag veel meer opties en functies waarmee u uw schoenen veilig in de wasmachine kunt reinigen.

Hoe schoenen in de wasmachine te wassen, uitgelegd door de wasmachinemonteur in Amsterdam Noord

Hoewel het mogelijk is om uw schoenen in de wasmachine schoon te maken, kunt u ze niet gewoon van uw voeten verwijderen en ze in een normale lading gooien. Er is een stapsgewijs proces dat u moet volgen om uw schoenen schoon en in goede vorm te laten verschijnen.

Wat je nodig hebt

Voordat je gaat wassen, moet je deze dingen verzamelen:

Wasmachine met temperatuur- en cyclusopties

Zuiveringszout

Borstel met zachte haren

Vloeibaar wasmiddel

handdoeken

Waszak of kussensloop

Het proces stap voor stap uitgelegd door wasmachine reparatie Amsterdam

Stap # 1 – Maak je schoenen klaar

Uw wasmachine kan vlekken en normale vuilniveaus reinigen, maar sterk vervuilde schoenen met aangekoekt vuil kunnen een probleem vormen. Gebruik een borstel met zachte haren zoals een oude tandenborstel om overtollig vuil te verwijderen om het werk van uw wasmachine gemakkelijker te maken.

Verwijder vervolgens de inlegzolen en veters van uw schoenen. Doe je veters in een kussensloop of waszak om klitten te voorkomen, en neem je inlegzolen niet mee in de waslading. Ze moeten handmatig worden schoongemaakt.

Plaats ongeveer drie eetlepels zuiveringszout in elke schoen de avond voordat u van plan bent om de lading te laten lopen om het schoonmaken en het verwijderen van geuren te verbeteren. Verwijder voor het wassen.

Stap # 2 – Schoenen aan de wasmachine toevoegen

Een van de problemen bij het plaatsen van schoenen in de wasmachine is de schade die de wastrommel kan aanrichten. Daarom moet je je schoenen altijd in een waszak doen om te voorkomen dat ze op de drum blijven hangen. Als je geen waszak hebt, kun je in plaats daarvan een kussensloop gebruiken.

Het geluid wordt ook een probleem tijdens het uitvoeren van een lading met schoenen erin. Gebruik een paar oude handdoeken die qua kleur overeenkomen met je schoenen en wikkel ze om het lawaai te verminderen.

Zorg er bij wasmachines voor de belading voor dat je je schoenen eerst helemaal onderaan legt en bedek ze dan met handdoeken.

Stap # 3 – Selecteer Instellingen en wassen

Het kiezen van de juiste wasinstellingen is cruciaal voor je schoenen om er schoon en in goede vorm uit te komen. Gebruik vloeibaar wasmiddel in plaats van poedervorm en probeer een sterker merk als Tide of Persil te gebruiken.

Dit zijn de instellingen voor de wascyclus die u moet gebruiken:

Zachte cyclus om schade te voorkomen

Koud water om kromtrekken te voorkomen

Extra spoelen om overtollige zeep te verwijderen

Drogen opties

Kun je schoenen in de droger stoppen? Het antwoord is ja, een soort van.

Een droger kan de zolen doen vervormen, dus gebruik een handdoek om de schoenen in te pakken. Dit vermindert hun blootstelling aan de meer intense hitte, maar u moet ook een delicate, lage warmtecyclus gebruiken.

De veiligere maar tijdrovender methode is om uw schoenen aan de lucht te laten drogen. Vul ze met kranten of washandjes om ze te helpen hun vorm te behouden, en bewaar ze onder een stoel of tafel om te voorkomen dat ze barsten of vervagen door direct zonlicht.

Wetende dat je je schoenen veilig in de wasmachine kunt schoonmaken, is een enorme hulp. En als u behoefte heeft aan goede wasmachine reparatie in Amsterdam en omgeving, neem dan direct contact op met witgoed reparatie Amsterdam De Master!

https://witgoed-reparatie.net

Over

You may also like...

Reacties gesloten.