Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Verpakken doormiddel van een kartonnen doos.

Verpakken doormiddel van een kartonnen doos.

Het lijkt zo makkelijk om producten te verpakken doormiddel van een kartonnen doos maar eigenlijk komt daar een hoop bij kijken. Er zijn drie verpakkingsregels die in acht moeten worden genomen bij het verpakken van producten in een kartonnen doos. De eerste stap in het proces is bescherming, vervolgens vullen en tot slot bufferen. Wanneer deze regels toegepast worden bij het verpakken met een kartonnen doos kunnen de producten op een juiste en nette manier verzonden worden. Zie onderstaand wat meer uitleg over de verschillende stappen in het verpakkingsproces.

Beschermen
Het onderdeel beschermen is de eerste stap in het verzendproces, beschermen is tevens ook een erg belangrijk onderdeel. De keuze voor de juiste kartonnen doos is onmisbaar voor het beschermen op de juiste manier. Vaak wordt er gekozen voor een Amerikaanse vouwdoos (Fefco 201), over het algemeen is dit ook de doos die geschikt is voor het verzenden van veel verschillende producten omdat hij zo veelzijdig is. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere kartonnen dozen mogelijk, elke doos heeft zijn eigen kenmerken en voordelen voor het verzenden van specifieke producten. Naast de soort kartonnen doos is de dikte ook erg belangrijk voor het beschermen, er is de variant enkelgolf en dubbelgolf. Waar vanzelfsprekend de enkelgolf variant dunner is en de dubbelgolf wat dikker. Afhankelijk van de grootte van de doos en de producten die verzonden worden moet de juiste dikte van het karton worden gekozen.

Opvullen
Vullen is de tweede stap in het verpakkingsproces, wanneer er een kwetsbaar / breekbaar product wordt verzonden moet die natuurlijk goed in het midden van de doos worden geplaatst en beschermd worden met vulmateriaal. Wanneer de doos zich in het verzendproces bevindt is er de mogelijkheid dat de doos veel klappen te verduren krijgt en wanneer het product perfect gecentreerd en verpakt is met beschermmateriaal is de kans dat deze breekt zeer klein.

Bufferen
Tot slot het onderdeel bufferen, dit betekend niets meer dan het vastzetten van het product met de beschermingsmaterialen. De verschillende beschermingsmaterialen zijn bijvoorbeeld luchtkussenzakjes, Fillpak TT, Flopak, schuimkorrels, luchtkussenfolie, noppenfolie of karton (al deze verschillende producten zijn ook verkrijgbaar in de webshop van 123Kartonnen Dozen). Bufferen is nodig zodat het product stevig en beschermd in de kartonnen doos zit en de stoten worden geabsorbeerd. De beste producten die gebruikt kunnen worden voor het bufferen zijn de luchtkussenzakjes of schuimkorrels. Om de reden dat deze opvulmaterialen het beste de producten kunnen bufferen.

Wanneer alle bovenstaande stappen worden gevolgd is het zelfs mogelijk om extreem breekbare producten te verzenden (denk bijvoorbeeld aan porselein of glas). Neem dus altijd bij het inpakken van producten in een kartonnen doos de bovenstaande stappen in acht.

Gerelateerde artikelen

Verlichten van stress

Tips voor een Rijschool Den Haag

Wonen in Heerlen?