Erikvenneman
Image default
Zakelijk

Veelgestelde vragen over big bags

Big bags, zijn over de jaren een essentieel onderdeel geworden voor verschillende industrieën, van de landbouw tot de bouwsector, maar ook voor particulier gebruik. In de landbouw is het perfect geschikt om grote hoeveelheden zaden in op te slaan en te vervoeren, in de bouwsector worden de zakken gebruikt om zware materialen te verplaatsen, maar voor particulier gebruik wordt het ook vaak gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het verbouwen van de tuin. De zakken zijn ideaal om grote hoeveelheden materialen effectief te verplaatsen.Toch is niet voor iedereen duidelijk wat precies big bags zijn, waar je op moet letten bij het aanschaffen, en of ze herbruikbaar zijn, deze veelgestelde vragen worden allemaal beantwoord.

Wat is een big bag?

Wat is precies een big bags? Een big bags is een containervormige zak, de officiële naam is Flexible Intermediate Bulk Container (FIBC). Deze zakken zijn speciaal ontworpen om grote hoeveelheden materialen op te slaan en te vervoeren. De zakken zijn gemaakt van het kunststof polypropyleen. Het handige van de zakken is dat ze bovenop zijn voorzien van handvatten, door deze handvatten kunnen de zakken eenvoudig worden opgetild en verplaatst.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van big bags?

Big bags bestaan er in allerlei vormen en maten met elk hun eigen specificaties. Over het algemeen hebben de zakken elk dezelfde werking, toch zijn er bepaalde specificaties waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van de zakken.

  • Gewichtscapactieit: Let er bij het aanschaffen op wat het maximale laadvermogen is van de zak, big bags voor de landbouw hebben minder laadvermogen nodig dan in de bouwsector waar er zware materialen verplaatst moeten worden. Kies dus een zak met een maximale gewichtshoeveelheid die past bij je behoefte.

  • Veiligheidsfactor: Weet je niet precies hoe zwaar je materialen zijn, kies dan een zak met een hoge veiligheidsfactor, deze factor geeft aan hoeveel sterker de big bag is als de maximale gewichtshoeveelheid.

  • Eigenschappen: Ben je van plan om de zakken buiten op te slaan, kies dan een zak dat UV-bestendig is, de zakken hebben verschillende eigenschappen, sommige zakken hebben antistatische eigenschappen of zijn bestemd voor asbest, let hier op bij het aanschaffen.

Zijn big bags herbruikbaar?

Ja, de zakken zijn herbruikbaar. De zakken kunnen na het gebruik worden schoongemaakt, controleer ze wel eerst even goed, als ze nog steeds in een goede staat zijn kan je ze gewoon opnieuw weer gebruiken.

 

Big bags zijn een efficiënt hulpmiddel voor het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden materialen, let bij het aanschaffen van de zakken wel op bepaalde specificaties. Na gebruik kun je de zakken gewoon weer gebruiken, ideaal.

 

https://vendrigpackaging.com/211-big-bags