Erikvenneman
Image default
Winkelen

Stappen voor het verschonen van luiers van uw baby

Volgens onderzoek kan het verschonen van luiers van baby’s voor hen schokkend zijn. Tijdens het verschonen van luiers kunnen zachte aanraking, een zachte stem en nauwgezette bewegingen helpen om het comfort te bevorderen en een sfeer te creëren die een emotionele band met de baby bevordert.

Stap 1 (verwissel de luier)

Leg uw baby voorzichtig op een vlakke, stevige ondergrond. Houd er rekening mee dat een baby, hoe klein ook, van een commode kan rollen. Het is essentieel om uw baby altijd met één hand vast te houden of een commode met een riem te gebruiken. Om de beentjes van je baby omhoog te houden, verwijder je de vuile of natte luier. Pak beide enkels voorzichtig met één hand vast. Verwijder de luier en gebruik doekjes die speciaal zijn gemaakt voor de babyhuid om het babybilletje in en rond alle plooien voorzichtig en grondig schoon te maken. De onderkant van de baby moet altijd van voor naar achter worden schoongemaakt. Elke keer dat de luier van een baby wordt verschoond, reinigt u de huid van de baby om deze gezond te houden.

Stap 2 (Bekijk de huid van je baby)

Zoek naar ongemak of luieruitslag op de huid. Breng uw favoriete huidbeschermende zalf, vaseline of luieruitslag behandeling aan op de huid van de baby om deze veilig te houden.

Stap 3 (zorg ervoor dat de luier past en bevorder comfort)

Stop daarna een verse luier onder uw baby met de sluitingen naar achteren gericht. Om ervoor te zorgen dat de luier gelijkmatig om de heupen van uw baby past, trekt u hem tussen zijn benen omhoog en zorgt u ervoor dat hij recht is. Open de lipjes, plaats ze over de voorkant van de luier en druk ze stevig naar beneden. Maak eerst de kant die het dichtst bij u is vast voor een goede pasvorm. Rol de baby vervolgens in uw richting om de andere kant vast te klemmen en vast te zetten. Om ervoor te zorgen dat de luier goed aansluit op de taille van uw baby, moet u proberen de voor- en achterkant zo netjes mogelijk te laten overlappen. Controleer of de luier goed past. Til de sluitingen op en verplaats ze naar een willekeurige locatie op het daarvoor bestemde tabblad “landingszone”, die soms wordt geïdentificeerd door kleurrijke tekens naar de bovenkant van de tailleband, als u de luier strakker of wilt aanpassen. Sommige luiers hebben hersluitbare sluitingen, waardoor er zoveel openingen en sluitingen mogelijk zijn als nodig is. Het is raadzaam om de luier van uw baby regelmatig te controleren, deze te verwisselen als deze nat is en zo snel mogelijk nadat uw baby heeft gepoept. Dit komt omdat wanneer u het contact met de irriterende stoffen in poep en overmatige nattigheid verlengt, u luieruitslag riskeert.