Side by side of Amerikaanse koelkast

Side by side of Amerikaanse koelkast

Er zijn mensen die niet begrijpen dat de term Amerikaanse koelkast een aanduiding is voor een verschijningsvorm, want de meeste Amerikaanse koelkasten komen niet uit Amerika. Het meest succesvolle merk waar het gaat om design en energiezuinigheid is Liebherr. Liebherr is met haar Liebherr side by sides de absolute trendsetter. 

Trendsetter

Het is de verschijningsvorm waar Liebherr als eerste kwam met de side by side om zo te kunnen passen in de Europese huishoudens. De deuren zijn in Europa doorgaans minder breed dan in Amerika met als gevolg dat de apparatuur vaak niet naar binnen kan. Daarom koppelt Liebherr twee delen met verwarmingstechniek er tussen, zodat er geen condensvorming ontstaat.

Dan is er BioFresh. Hierdoor is het mogelijk om verse groenten en vis langer vers te houden met behoud van de vitamines. Zodra Liebherr een dergelijke techniek heeft geïmplementeerd volgt de concurrentie na ongeveer een half jaar met een soortgelijke oplossing. Liebherr had zwart metalen uitvoeringen, nog geen drie maanden later hadden andere merken het ook.

Energieverbruik

Waar Liebherr alle concurrenten verslaat is het energieverbruik. Door op een slimme manier om te gaan met warmte afvoer, waarbij de warmte wordt afgevoerd langs de onderzijde, is Liebherr in staat om extra capaciteit te winnen in de binnenruimte en het energieverbruik te verlagen. Uiteraard is dit een zeer ingrijpende vooruitgang, aangezien het volledig interieur van de koel- en vriesdelen veranderde. Voorlopig heeft de concurrentie hier nog geen antwoord op.

Levertijd

Net als alle grote merken heeft ook Liebherr te maken met Corona. Dit kan betekenen dat de levering van een side by side iets langer op zich laat wachten. De fabrieken in Duitsland en Oostenrijk zijn volledig stilgelegd met de uitbraak in Maart. Daarna zijn deze rustig opgestart om vanaf half december weer te kunnen gaan uitleveren. Voor sommige modellen dienen klanten te wachten tot februari 2021.

https://www.elektroserviceverhagen.com/koelshop/side-by-side

Over

You may also like...

Reacties gesloten.