Oorbellen

In elke set sieraden kunnen oorbellen niet ontbreken. Oorbellen zijn een versiering voor oren en veel meiden vinden het erg leuk om verschillende oorbellen uit te zoeken. En oorbellen kan men eigenlijk ook nooit te veel hebben. Oorbellen worden gekozen op basis van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Juweliers zijn er al veel. Mensen die van sieraden houden, zullen blij zijn: een internet site helemaal over oorbellen. Geen kleine fysieke collectie, maar een online verzameling van allerlei oorbellen – en in de meeste gevallen scherper geprijsd. Een website gespecialiseerd in het oorbellen te koop aanbieden. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel; en ze worden al enige tijd ook weer veel gedragen door jonge mannen. speciale oorbellen zijn er in vele soorten, maten en prijzen. En voor elk budget.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door een gaatje in de oorlel of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Voor dat men oorbellen kan dragen moet er een gaatje door het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of door middel van piercing. Sommige mensen beweren dat het schieten van oorbelgaatjes gevaarlijk is, en geven daarom de voorkeur aan piercen. Het wordt aangeraden om gaatjes voor oorbellen te laten zetten door een professionele piercer. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt en is de kans groter dat men tevreden zal zijn over het eindresultaat.

Een oorbel voor elke speciale gelegenheid

Een speciale aangelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Welke oorbellen kies je voor welke gelegenheid? Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende diamantenoorbellen of klassieke pareloorbellen. Een groot feest? Dan zijn het in de meeste gevallen grote en opvallende oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke kledingstijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je dikwijls draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen oorbellen van zilver, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten maken

Het is zo dat dmeeste meisjes hebben in ieder oor één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Sommigen worden als klein kind al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zien dat andere kinderen oorbellen dragen. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms wat pijn lijden.

Hoe gaat het maken van gaatjes voor oorbellen in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, worden de oren ontsmet. Daarna worden de plekken waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Dezelfde oorbellen, maar dan betaalbaarder

 

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen vaker voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen allebei het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

Oorbellen via internet kopen geeft allerlei gunstige opbrengsten ten opzichte van oorbellen uitzoeken in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in een diversiteit van online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Vaak zijn oorbellen online ook goedkoper, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet opgenomen hoeven worden in de kosten van de oorbellen. Een nadeel van online kopen is dat je de oorbellen niet direct in je oren kunt zien. Maar alle online juweliers bieden de optie om oorbellen kosteloos terug te sturen.

De kosten van oorbellen zijn grotendeelsafhankelijk van het materiaal waarvan de sieraden zijn gemaakt en de mate van exclusiviteit. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan van zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van diamanten; dan loopt de prijs snel op. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico allergische reacties van de huid.

 

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van diverse soorten materialen. De meest voorkomende oorbellen zijn van een edelmetaal, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van RVS staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een reeks vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een reeks vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel meestal een reeks soorten versieringen gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in een reeks vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een diversiteit van soorten edelstenen.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Waar vroeger vooral 1 gaatje per oor gebruikelijk was, is meerdere gaatjes per oor vandaag de dag geen uitzondering meer. Veel oorbeldragers hebben niet een, maar meerdere gaatjes in de oren. Met 2 gaatjes in allebei de oren en kan men dus 4 oorbellen dragen. En waar voorheen deze gaatjes netjes naast elkaar werden geplaatst, is het nu niet meer per se in een lijn. Zo ontstaat groepjes van oorbellen. Ook wordt niet alleen maar de oorlel gebruikt voor gaatjes, maar ook steeds vaker de oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) of helix (bovenste rand van de oorschelp).

Op internet vind je oorbellen en oorringen via oorbellen. Een divers assortiment van diverse oorbellen is op meerdere wijzen doorzoekbaar. Het toont een uitgebreid overzicht van diverse juweliers op een rij. Blader zelf door de collectie of er een geschikt stel oorbellen voor jou aanwezig is. Op de site van oorbellen.info is ook meer informatie te vinden over oorbellen.

https://www.oorbellen.info/

Over

You may also like...

Reacties gesloten.