Erikvenneman
Image default
Groothandel

Hoe vaak moet u onthardingszout bijvullen?

De waterontharder die u in huis heeft, gebruikt onthardingszout om de harstkorrels in het apparaat te reinigen, totdat ze hun volle capaciteit weer terug hebben. Ook in uw vaatwasser zit in een waterontharder die gebruikmaakt van zout gedurende het regeneratieproces. Regeneratiezout vervult dus een cruciale functie in de optimale werking van uw waterontharders en kunt u simpel bestellen op de website van H. van Namen B.V. Maar hoe vaak moet u dit zout nu bijvullen?

Hoeveel onthardingszout heeft u nodig?

Hoeveel zakken onthardingszout u per jaar nodig heeft is afhankelijk van twee factoren, namelijk het waterverbruik in uw huis en de hardheid van het water in uw regio. Hoe meer water er verbruikt wordt, des te meer water moet er zacht gemaakt worden en hoe harder uw waterontharder moet werken. Er is dus ook meer regeneratiezout nodig. Is uw water harder dan 12 Duitse graden, dan moet uw waterontharder ook meer zijn best doen om het water van kalk te ontdoen, waardoor u dus eveneens meer regeneratiezout nodig hebt.

De werking van onthardingszout

Het zijn de harstbolletje in uw waterontharder, die ervoor zorgen dat calcium en magnesium uit uw water opgenomen worden. Ze houden deze ionen vast, totdat de bolletjes verzadigd zijn. Op dat moment moeten de harstbolletjes met pekelwater gereinigd worden, want pekelwater zorgt ervoor dat de verzadigde harsdeeltjes de kalkdeeltjes loslaten. Deze kalkdeeltjes verlaten vervolgens de waterontharder via het riool. Het pekelwater dat via het riool uw huis verlaat, is uitermate veilig en niet schadelijk voor het milieu. Tevens komt het regeneratiezout niet in uw drinkwater terecht, aangezien het enkel tot nut heeft om de harstkorrels te regenereren.

Hoe vaak moet u het regeneratiezout bijvullen?

Het bijvullen van het zoutreservoir van uw waterontharder moet u zoals eerder vermeld doen op basis van uw waterverbruik en de hardheid van uw water. Het is aan te raden in ieder geval een keer per maand het zoutreservoir na te kijken. Zonder onthardingszout kunnen de harstbolletjes immers hun capaciteit niet meer herwinnen, waardoor er tijdelijk weer hard water uit uw kranen komt.

https://www.vannamen.nl/