Erikvenneman
Image default
Gezondheid

Een nieuwe adem, een nieuwe dag, een nieuwe ster, een nieuwe lach

De geneeswijze Buteyko, wat een raar woord. Inderdaad, dat kunt u wel zeggen want het is niet alleen een woord maar het is een naam, ten slotte een naam die niet uit Nederland komt. Buteyko was een man, een dokter. Een dokter die in de jaren ’50 van de vorige eeuw ontdekte dat mensen veelal niet goed ademhalen, beter gezegd, slecht ademhalen. Hij ontdekte dat mensen in het algemeen in een lichte maar constante staat van hyperventilatie zijn. Zo ontdekte hij dat mensen, veel mensen, onbewust beïnvloed worden door hun slechte ademhaling gewoonte. Buteyko ondervond dat   veel mensen klachten hadden die allemaal individueel leken te zijn, door Buteyko therapie te ontwikkelen kwam hij erachter dat dit niet waar was maar dat deze klachten allemaal 1 enkele oorzaak hadden en dat was hun ademhaling.

Klachten verholpen door de nieuwe wind van Buteyko

Het ging over klachten zoals vermoeidheid, angstig zijn, slapeloosheid, nachtmerries, hoofdpijn, slechte concentratie, stress, prikkelbaarheid en noem maar op. Dit had een ongelofelijk negatief effect op hun vitaliteit en hun welzijn maar ook op hun sociale omgang, hun geestelijke toestand en hun spiritualiteit. Zeg nou zelf, wie heeft er tijd om te bidden als je stikt? Buddha? Daarom bracht buteyko zijn therapie naar het grotere publiek waar het nu bekende kennis is direct toegepast kan worden. Ik denk dat veel mensen nog steeds met zulke klachten rondlopen en wellicht denken dat het komt doordat ze niet genoeg bewegen of ongezond leven maar ademhaling is een groot deel van welzijn.

Buteyko voor het nu!

Door goed adem te halen creëert uw ruimte in uw hoofd waardoor u meer vrede kunt cultiveren in uw leven. Het lichaam is hiervoor gemaakt. Denk maar eens aan het zuchten en wanneer u dat doet. Dit biedt u toch enige opluchting en verlichting.